Suomen Fitnessurheilu ry on kertonut valitettavan uutisen. Said Naeim Hosseini on jäänyt kiinni dopingtestissä ja saanut kolmen vuoden toimintakiellon.

Miehen toukokuussa kilpailun ulkopuolella antama testinäyte sisälsi urheilussa kiellettyä ainetta.

– Urheilijan antama näyte sisälsi kahta eri anabolis-androgeenista steroidia (S1.1) ja kahta eri hormoneihin ja aineenvaihduntaan vaikuttavaa modulaattoria (S.4.), jotka ovat urheilussa kaikkina aikoina kiellettyjä aineita Maailman antidopingtoimisto WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2023 -luettelon mukaisesti, kerrotaan SUEK:n päätöksessä.

– Hosseini myönsi dopingrikkomuksen ja SUEK määräsi hänelle Suomen antidopingsäännöstön artiklan 10.2.4 mukaisesti kolmen vuoden urheilun toimintakiellon. Toimintakiellosta on vähennetty väliaikainen toimintakielto, joka alkoi 13.6.2023. Hosseinin urheilun toimintakiellon viimeinen päivä on 12.6.2026.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä uusien Suomen Fitnessurheilu ry:n kurinpitosääntöjen mukaisesti Said Naeim Hosseini sai 5 000 euron sakkorangaistuksen. Se pitää maksaa Suomen Fitnessurheilu ry:lle 90 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Päivitys tästä.