Planican MM-kisat toivat Suomelle vain yhden mitalin. Se oli miesten hiihdon viestihopea. Planican MM-kisat olivat kuitenkin erityisen rankka kokemus Arsi Ruuskaselle.

Viime vuonna nuorten MM-kultaa 15 kilometrillä (p) voittanut Ruuskanen koki kovia Planican yhdistelmäkisassa. Hän paineli ulos ladulta hurjassa nopeudessa. Seurauksena oli ikävä osuma mainosaitoihin.

Mies kiidätettiin nopeasti tapahtuneen jälkeen sairaalaan. Nopeasti kävi selväksi, että hänen MM-kisaurakkansa on ohi. Ruuskanen on nyt vihdoin paljastanut Ylelle, että hänen toisen sivureitensä lihakset repesivät tapahtuneen vuoksi.

Nuori mies on jo päässyt täyteen harjoitteluiskuun. Yhteen kysymykseen ei kuitenkaan ole vieläkään saatu vastausta: miten kolari oikein tapahtui? Se jäänee ikuiseksi mysteeriksi, sillä pelipaikalta ei ole löytynyt kuva- tai videomateriaalia.

– En ole koskaan nähnyt mitään tallennetta tapahtumasta. Tv ei sitä kuviin saanut ja ilmeisesti ei kukaan muukaan. Jos sellainen olisi olemassa, luulen, että olisin sen jotain kautta saanut. Ihan mielelläni sen katsoisin, kommentoi Ruuskanen Ylelle.

– Olin oikeastaan nousemassa jo ylös ja tunnustelin, ovatko sukset ja sauvat ehjät. Mutta sitten en pysynytkään jaloillani, selvitti Ruuskanen.

Tästä Ylen juttu.