UFC on kiistatta maailman arvostetuin ja suurin vapaaotteluorganisaatio. Se on kuitenkin joutunut joidenkin fanien ja asiantuntijoiden hampaisiin suhteessa varsin pienten ottelupalkkioiden vuoksi.

Youtube-nyrkkeilijä Jake Paul on nyt ottanut ilon irti asiasta, kun esille nousi Conor McGregorin saamat palkkiot.

UFC on onnistunut saavuttamaan sellaiset sopimusehdot ottelijoidensa kanssa, että se pystyy käärimään poikkeuksellisen suuren prosentuaalisen osuuden yhtiön tuottamasta voitosta itselleen. Ottelijoiden osuus on pieni verrattuna moniin muihin huippulajeihin.

BloodyElbow-sivusto paljasti hiljattain UFC:n maksamia ottelupalkkioita. Listalla oli myös useita McGregorin ottelupalkkioita.

Niistä selvisi, että McGregor tienasi huippusuosionsa kynnyksellä ja sen aikana viidestä ottelusta yhteensä reilut 25 miljoonaa dollaria (nykykurssilla yli 23 miljoonaa euroa). Kyseessä oli ottelut Chad Mendesiä, Jose Aldoa, Nate Diazia (kaksi ottelua) ja Eddia Alvarezia vastaan.

Summa on maallikolle ja tavalliselle kansanmiehelle valtava. Se on kuitenkin myös erittäin pieni, jos verrataan esimerkiksi nyrkkeilyyn ja huomioidaan McGregorin suuri suosio.

Jake Paul kommentoi näkemäänsä viestissä, jonka hän myöhemmin poisti sosiaalisesta mediasta.

– Tämä on vi*un hulvatonta ja surullista samaan aikaan, päivitteli Paul.