Hiihtäjä Iivo Niskanen onnistui varsin vahvasti Rukan maailmancupissa. Hän ylsi perinteisen kympin kakkoseksi ja oli hienosti vapaan hiihtotavan 20 kilometrin kisan 13:s.

Niskanen kommentoi kisan jälkeen Ylelle, että hän ei pitänyt sunnuntaina kisaa ”niin katastrofaalisena” kuin ennakkoon arvioi.

Kolmen olympiakullan mies ilmoitti kuitenkin tehneensä ratkaisunsa. Hän ei lähde ensi viikonloppuna Jällivaaran maailmancupiin, jossa kilpaillaan normaalimatkoilla ja viesteissä.

– Keskityn muihin kisoihin. Yritän päästä hyvään happeen. Seuraavat päätavoitteet ovat Trondheimissa ja Tour de Skillä. Menon pitää pikkaisen parantua nyt, Niskanen sanoi Ylelle.

Samalla saatiin käytännössä vahvistus sille, että Niskanen ei tähtää tällä kaudella esimerkiksi normaalimatkojen maailmancupin kokonaiskisan voittoon. Sen saavuttaminen edellyttää käytännössä kaikkien kisojen kiertämistä.

Kaikki eivät nielleet Niskasen ratkaisua. Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen piti Niskasen menosta Rukalla. Hän uskoi, että Jällivaarassa olisi voinut kulkea vielä paremmin.

– Jällivaaran radat sopivat Iivollekin paremmin vapaalla kuin Rukalla, koska Jällivaaralla on loivapiirteisempää. Iivo on kuitenkin hyvä liu’uttamaan suksea, Saarinen arvioi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.