Mäkihyppylegenda Toni Nieminen on ollut monessa mukana urheilu-uransa jälkeen. Rukan maailmancupin yhteydessä Niemistä kuultiin pelipaikalla kuuluttajana.

Viime vuodet Nieminen on paiskinut hommia esimerkiksi kiinteistönvälittäjänä. Marraskuussa hän teki kuitenkin melkoisen yllätysvedon, kertoo Ilta-Sanomat.

Olympiavoittaja nähtiin nimittäin kolme viikkoa liikunnanopettajan sijaisena helsinkiläisessä koulussa. Niemisen Janet-rakas antoi miehelle vinkin pestistä.

– Tuntui heti, että tämä homma olisi ikään kuin meikäläiselle räätälöity. Tällä erää sijaisuus kesti vain muutaman viikon, mutta jos eteeni tulee vastaavia tarjouksia, olen ilman muuta kiinnostunut, ilmoitti Nieminen IS:lle.

Koululaiset olivat tietenkin niin nuoria, että he eivät mäkilegendan 30 vuoden takaisista uroteoista tietäneet. Lopulta junnut saivat ällistyä.

– Uusi sukupolvi ei enää näin vanhaa miestä muista, mutta lapsille oli kerrottu mitalisaavutuksistani, ja niistä he sitten halusivat kuulla tarinoita. Ihmeissään he olivat esimerkiksi kuultuaan, että voitin olympiakultaa jo milteipä heidän ikäisenään, Nieminen avasi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.