Sympaattinen yhdysvaltalaishiihtäjä Jessie Diggins keräsi viikonloppuna jälleen lisää ihailijoita Rukalla.

Diggins taisteli naisten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kakkoseksi, vaikka hän rikkoi sauvansa ja sai huoltojoukoilta vahingossa varasauvasta verisen haavan kasvoihinsa. Hanskakin oli ehtinyt kadota rytäkässä.

Fanit ällistelivät sisukkaan jenkkinaisen menoa sosiaalisessa mediassa. Diggins itse kertasi urakkaansa Instagramissa.

– Pääsin kisan maalin naama verisenä, varasauvalla, ilman hanskaa ja tuntoa käsissäni tai jaloissani! Oli oltava helvetin sisukas. En voi kiittää riittävästi joukkuettani ja FIS:n (kansainvälinen hiihtoliitto) tiimiä siitä, että hoiditte minua niin hyvin kisan jälkeen!

Yle paljasti viikonlopun yhteydessä, että Diggins oli myös intoa täynnä, kun hän kohtasi kisaviikonlopun alla erään suomalaismiehen Rukan keskustassa.

– Jessie hyppäsi ihan kaulaan ja vaihdettiin pitkästä aikaa kuulumisia. Ystävyys on säilynyt läheisenä, hän on hieno ihminen, kertoi Ahvo Taipale, 77, Ylelle.

Taipale tuntee Digginsin hyvin. Yli 50 vuotta sitten St. Pauliin Minnesotaa asettunut Taipale veti 2000-luvun alkupuolella Digginsille ja hänen valmennusryhmälleen harjoituksia.

– Koko Jessien yläkoulu- ja lukioajan vedin hänen valmennusryhmänsä kesätreenit, varsin vaatimattomalla korvauksella ja auttamisen ilosta. Hän oli erittäin innokas harjoittelija ja on tuntunut hyvältä, että olen saanut olla osa hänen menestystarinaansa, selvitti Taipale Ylelle.

Tästä Ylen juttu.