Norjan Jan Thomas Jenssen repi voiton sunnuntaina miesten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisassa Rukan maailmancupissa. Hän kukisti kirissä Tshekin Michal Novakin. Norjan Harald Östberg Amundsen taisteli kolmanneksi.

Suomalaisista paras oli Remi Lindholm, joka oli 12:s ja tuli maaliin kärkijoukon viimeisenä. Hän onnistui loistavasti, sillä eilen Lindholm oli vasta 41:s perinteisen kympillä. Iivo Niskanen oli 13:s sunnuntaina.

Muista suomalaisista Miro Karppanen oli 27:s, Lauri Lepistö 43:s, Perttu Hyvärinen 47:s, Markus Vuorela 49:s, Oskari Hokka 50:s, Joni Mäki 56:s, Joel Ikonen 59:s, Miska Poikkimäki 60:s ja Veeti Pyykkö 74:s.

Asiantuntija Sami Jauhojärvi ällisteli Lindholmin menoa Viaplaylla. Hän myönsi tulleensa yllätetyksi.

– Remi Lindholmilta loistava veto tänään. Viime viikonloppu ja eilinen kilpailu näyttivät, että hän ei ole ihan vielä iskussa. Hän osoitti näkemykseni aivan vääriksi tänä päivänä. Hyvä veto tänään.

– Iivo Niskaselta aika normaali pakkasen skeittikilpailu (luistelutyylin kisan). Miro Karppanen hienosti 30 parhaan joukkoon, mutta esimerkiksi Perttu Hyvärinen hyytyi tänään ihan totaalisesti.

– Tämä hidas keli ei ole aivan Iivon vahvinta aluetta. Vielä tuo jyrkkä nousu tuolla ei sovi parhaiten Iivolle, joka on vapaalla vahva ylävartalohiihtäjä. Täällä hiihdetään nimenomaan reidellä, arvioi ”Musti” näkemäänsä Viaplaylla.

– Sprintissä totutulla tasolla. Normaalimatkoilla vielä jonkun verran paljon hakemista, arvioi Suomen miesten koko viikonlopun touhua.

Myös hiihtolegenda Virpi Sarasvuo kehui Lindholmia. Hän oli Viaplaylla tyytyväinen Niskasenkin menoon.

– Olin ihan positivisen yllättynyt. Omaan silmääni se perinteinen ei kuitenkaan näyttänyt siltä, miltä Iivon hiihto parhaimmillaan näyttää, niin hän pysyi todella pitkään kärkikamppailussa. Vasta nuo ihan jyrkät nyrjäytti ulos porukasta. Olin itse todella tyytyväinen Iivon suoritukseen.