Norjan hiihdon suuri tähti Johannes Kläbo on ollut runsaasti otsikoissa viime viikkoina. Kläbo jätti viime kauden päätteeksi Norjan maajoukkueen.

Syksyllä taas Kläbon leiri on vääntänyt Norjan hiihtoliiton kanssa kättä miehen urheilijasopimuksesta. Eripurasta on otettu ilo irti myös Venäjällä.

Venäläismedia on herkutellut asialla. Se on luonnollisesti syyllistänyt mielellään Norjan hiihtoliittoa omiin propagandatarkoituksiinsa. Kläbolta on myös kysytty itärajan takaisista reaktioista.

– Ei se vaikuta minuun. En ymmärrä venäjää, enkä lue venäläistä mediaa. Olen sinut ratkaisuni kanssa. Nyt on kyse vain hiihtämisestä. Keskitymme siihen, linjasi Kläbo Dagbladetille Rukalla.

Toki Kläbon tilanne kiinnostaa myös Ruotsissa ja Suomessa. Expressenin veteraanitoimittaja Tomas Pettersson kommentoi asiaa Dagbladetille.

– Ruotsissa olemme oppineet, että kauden alkuun liittyy aina ongelmia norjalaisissa urheilijasopimuksissa. Otamme vain popcornia ja nautimme, tiivisti Pettersson.

Ylen asiantuntijana nykyään toimiva hiihtolegenda Aino-Kaisa Saarinen asettui puolestaan tukemaan Kläbota.

– On hämmentävää, että maailman paras hiihtäjä ei halua olla osa maailman parasta maajoukkuetta. Uskon, että Johanneksen mielestä maajoukkue ei anna hänelle parasta harjoitteluohjelmaa. Se kertoo siitä, että hiihtoliitto on jäljessä ajastaan, lateli Saarinen Dagbladetille.