Suomen hiihtäjät olivat pahasti hukassa naisten 20 kilometrin (v) yhteislähtökisassa Rukan maailmancupissa. Vilma Ryytty oli varsin terävä ja parhaana suomalaisena 28:s.

Johtotähdistä Krista Pärmäkoski oli 31:s ja Kerttu Niskanen 32:s. Rebecca Immonen oli 33:s, Jasmin Kähärä 35:s, Emmi Lämsä 37:s, Anne Kyllönen 38:s ja Julia Häger 40:s. Useat suomalaishiihtäjät keskeyttivät.

Kansa antoi palaa kisan päätyttyä. Ylen chat täyttyi rajusta kritiikistä. Alla osa avautumisista.

– Pohjanoteeraus

– Paras 28:s. Miten voi olla ok kisa?

– Itkettäis jos ei naurattais, suomalaiset.

– Niin kauan kuin ollaan tyytyväisiä sijoihin 30-40 Suomessa, kun samanikäiset ruotsalaiset ja norjalaiset taistelevat vähintään top 10-sijoituksista, ei taida olla kovin suurta menestystä odotettavissa lähivuosina. Paras suomalainen hävisi yli 2 min. Harmi.

– Heikko esitys Kristalta ja Kertulta. Kyllä maajoukkueen huippunaisten tulee esittää parempaa huonompanakin päivänä.

Suomen naisten hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Ville Maunuksela tarjosi Ylellä selityksen naisille. Suksi ei ollut toimiva.

– Varmasti viivalla oli todella kovia vastustajia, mutta kyllä meillä yksi lisävastustaja oli hiihtäjien jalkojen alla. Suksella annettiin tänään kyllä varmasti tasoitusta jonkun verran, Maunuksela sanoi Ylelle.