Hiihdon maailmancup alkoi perjantaina Rukalla. Suomessa on jäänyt varsin vähälle huomiolle, että myös ampumahiihtokausi pääsee käyntiin maailmalla.

Suomen joukkueeseen ei kohdistu isoja odotuksia. Suuria esiinmarsseja kohti huippua ei ole nähty, ja Mari Ederkin lopetti uransa viime kauteen.

Lajilegenda Kaisa Mäkäräinen julkaisi viikonlopun alla Instagram Storiesissa paljonpuhuvan päivityksen asiaan liittyen. Hiihtorummutuksen lisäksi tapahtuu jotain muutakin.

– Pssst… Ampumahiihdon maailmancup-kausikin starttaa lauantaina Östersundissa. Olen taas kommentaattorina ja koitan tässä tehdä valmisteluja viikonloppua varten, kirjoitti Ylen asiantuntijana työskentelevä Mäkäräinen.

Östersundissa kisaava Suvi Minkkinen tunnelmoi puolestaan tulevaa Instagramissa. Myös hän oli havahtunut erääseen todellisuuteen.

– Taas on yksi harjoituskausi kääntymässä kisakaudeksi. Tällä kertaa lankeaa naisten joukkueen kokeneimman (lue: vanhimman) rooli minun harteille. Vastahan olin ekaa kertaa Östersundissa Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin kokeneiden siipien suojassa, aloitti Minkkinen.

– Seitsemäs kausi maailmancupissa siis starttaa ja edelleen on perhosia vatsassa ekojen kisojen lähestyessä, jatkoi Minkkinen.

Minkkisen päivitys tästä.