Hiihdon maailmancup-kausi käynnistyi normaalimatkojen osalta Rukalla naisten 10 kilometrin kisalla. Voiton vei Ruotsin Ebba Andersson. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena seitsemäs. Hiihtolegenda Virpi Sarasvuo kommentoi kilpailua Viaplaylla.

Suomalaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Krista Pärmäkoski (12:s) ja Jasmi Joensuu (16:s). Ylen hiihtoasiantuntija Ville Nousiainen hämmästeli Pärmäkosken lopun vaikeuksia suorassa lähetyksessä.

– Kristalla ei onnistunut ollut tuo loppu. Kertoo siitä, että kaikki ei ollut kondiksessa. Tuli 15 sekuntia takkiin tuossa viimeisellä kahdella kilometrillä. Siinä on aika paljon tasaista, ja vain tuo viimeinen nousi varsinaista nousua. Se on todella paljon, ihmetteli mies aikaeroa.

Pärmäkoskelta löytyi selitys Ylen haastattelussa. Suksi ei ollut riittävän hyvä.

– Korjasimme vähän suksia viime viikonlopusta, kun halusin vähän pitävämmät sukset. Ehkä mentiin vähän liian pitävillä suksilla. Ei ollut niin terävää kuin viime viikonloppuna, myönsi nainen Ylelle.

Nousiainen kehui Joensuun ja Niskasen tekemistä. Suomen kokonaissuoritus ei kuitenkaan ollut erikoinen.

– Olisin toivonut, että meidän muistakin hiihtäjistä olisi pystytty tulemaan 30 parhaan joukkoon, mutta valitettavasti ollaan vähän turhan kaukana.

Virpi Sarasvuo muistutti puolestaan Viaplaylla, että Kerttu Niskanen ei ole koskaan loistanut Rukalla. Siihen nähden meno näytti varsin hyvältä.

– Kertulta sellainen aika perussuoritus parhaimmillaan täällä Rukalla. Ei ole oikein vielä lähtenyt täällä Rukalla vielä kulkemaan. Hiihto näyttää siltä, että jos olisi päästä kiinni, niin menisi paljon lujempaa.

– Hermotus ei vain vielä mene niin, että olisi sellaista säpäkkää ja että saisi vauhtia ylläpidettyä. Se on sellaista tahmean näköistä. Harjoituskuormaa on varmasti sen verran vielä, että ei kisassa tuon parempaan pysty, arvioi Sarasvuo.

USA:n Rosie Brennan oli kisan kakkonen. Ruotsin Frida Karlsson taas taisteli kolmanneksi.