Venäläisiä hiihtäjiä ei nähdä tällä kaudella kansainvälisissä kisoissa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on vetänyt tiukkaa linjaa asian suhteen.

Aleksandr Bolshunov ja kumppanit jatkavat toki kansallisissa kilpailuissa. Bolshunov on ollut toistaiseksi vahvassa vedossa alkukauden Venäjän Cupin kisoissa.

Paluu kansainvälisiin kisoihin on toki edelleen iso puheenaihe. Championat-sivusto tiedusteli hiljattain asiasta Bolshunovilta.

– Ajatteletko koskaan, milloin pääsette osallistumaan kansainvälisiin kisoihin? tiedusteli toimittaja.

– En missään nimessä. En huolehdi asiasta. Oli kovia kovia tunteita pinnalla, kun meidät heitettiin pihalle maailmancupista, mutta nyt ei ole enää niin. Norjastakin kirjoitettiin (Bolshunoville): ”Kaipaamme venäläisiä.” Mitä järkeä tässä on? Päättäjät eivät välitä heidän mielipiteistään, aivan kuin he eivät välitä meidänkään mielipiteistä. Emme voi muuttaa mitään. Koskaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu, tilitti Bolshunov.

Bolshunov toisti siis aiemman väitteensä siitä, että joku norjalainen hiihtotähti on lähettänyt hänelle viestin, jossa tämä toivoo venäläisiä takaisin. Bolshunov antaa siis ymmärtää, että hiihtäjät haluaisivat venäläiset takaisin kisoihin. Todellisuudessa harva länsimaalainen hiihtäjä on noin julkisesti sanonut.

Bolshunov teki haastattelussa myös selväksi, että hänellä riittää motivaatiota. Hän kertoi myös mahdollisista suunnitelmistaan vuoden 2025 MM-kisoihin – jos venäläiset pääsevät mukaan.

– Minulle riittäisi kaksi kisaa Trondheimin vuoden 2025 MM-kisoissa: yhdistelmäkilpailu ja 50 kilometrin kisa. Ei tarvitse osallistua kaikkiin kisoihin, kaksi riittää.