Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori on pöyristellyt muiden mukana Ylen toimintaa.

Kaikki lähti Ylen tekemästä Instagram-julkaisusta, joka käsitteli presidenttiehdokas Alexander Stubbin toimintaa hiihdon maailmancupin yhteydessä. Stubb oli pukeutunut Ristomatti Hakolalta saamaansa maajoukkueen vaatetukseen. Hiihtoliitto ja Hakola pahoittelivat myöhemmin tapahtunutta.

Kokoomus-poliitikko Jocka Träskbäck hämmästeli X-palvelussa, miksi Yle oli sponsoroinut Instagramissa Stubbin toimintaa käsittelevää uutista.

– Voisivatko Yleisradio, Yle Urheilu tai Merja Ylä-Anttila (Ylen toimitusjohtaja )kertoa maksaako Yleisradio tosiaan kansainväliselle somejätille suomalaisten veroeuroja, jotta se levittää laajemmalle artikkelia, jossa presidenttiehdokas esitetään negatiivisessa valossa, hämmästeli Träskbäck.

– Kiitos palautteesta. Ylen markkinointi nostaa somessa esiin yhtä urheilujuttua viikossa. Toiminta on hyvin pienimuotoista ja tavanomaista. Valinta ei ollut tällä kertaa onnistunein, mutta mitään poliittista tarkoitusta taustalla ei ollut, kommentoi Yle Urheilu Träskbäckille.

Valavuori ehti myös jyrähtää. Urheiluvaikuttaja antoi palaa X:ssä.

– Aikamoista. Valtion yhtiön eli suomalaisten rahat ulkomaisen yhtiön markkinointiin, jotta yksi presidenttiehdokkaista saataisiin mahdollisimman huonoon valoon. YLE kuulemma työntää yhteen juttuun markkinointirahaa per viikko. Miksi ihmeessä ja sattuipas hassusti just tähän, pohdiskeli korismies.

Viesti tästä.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Aikamoista. Valtion yhtiön eli suomalaisten rahat ulkomaisen yhtiön markkinointiin, jotta yksi presidenttiehdokkaista saataisiin mahdollisimman huonoon valoon. YLE kuulemma työntää yhteen juttuun markkinointirahaa per viikko. Miksi ihmeessä ja sattuipas hassusti just tähän.

Jocka Träskbäck

@Jocka
Voisivatko @Yleisradio, @yleurheilu tai @merjaya kertoa maksaako Yleisradio tosiaan kansainväliselle somejätille suomalaisten veroeuroja, jotta se levittää laajemmalle artikkelia, jossa presidenttiehdokas esitetään negatiivisessa valossa?

Kuva @HuhtalaPasi