Kerttu Niskasen viikonloppu Östersundin maailmancupissa näytti merkkejä naisen nousukunnosta. Niskanen oli perinteisen sprintin kahdeksas ja 10 kilometrin vapaan väliaikalähdön 11:s.

Niskanen oli tuttuun tyyliin paras suomalainen. Eveliina Piippo oli 16:s, Johanna Matintalo 40:s, Anne Kyllönen 43:s ja Tiia Olkkonen 47:s.

Niskanen lähti matkaan viimeisenä. Tuo kostautui lopulta harmittavalla tavalla, ja nainen otti sen esille Hiihtoliiton tiedotteella.

– Ihan hyvä kisa. Parempaa vapaan hiihtämistä mitä se on tähän asti ollut. Hiihtäminen tuntui jo paremmalta kuin mitä nuo aiemmat vedot on ollut. Mutta suunnattomasti tietysti harmittaa tuo lähtöpaikka. Starttasin kisaan viimeisenä ja lumisade alkoi just ennen starttia ja kiihtyi siinä kisan aikana. Varsinkin viimeinen kierros, kun ei ollut enää paljoa hiihtäjiä radalla ja sade koveni, niin kyllähän siinä sen takia otettiin takkiin tänään.

– Mutta päällimmäisenä kuitenkin, että oli ihan hyvän tuntuista hiihtoa. Varmaan olisi sinne kymppisakkiin hyvinkin mennyt jos ei olisi keli muuttunut. Mutta ollaan tässä tilanteessa tähän ihan tyytyväisiä. Tästä jatketaan eikä olla ainakaan huonompaan suuntaan menty, vaan hiihtäminen on vähän terävämpää, kuin mitä se on tässä ollut. Hyvillä mielin jatketaan, arvioi Niskanen menoaan.

USA:n Jessie Diggins voitti kilpailun. Hän näytti hienoa urheiluhenkeä ja meni maalialueella juttelemaan viimeisten joukossa maaliin tulleen Niskasen kanssa. Suomalaistähti hiihti osan matkasta Digginsin peesissä. Kaksikon lyhyt sananvaihto päättyi Niskasen kommenttiin.

– Niin rankkaa, kuittasi Niskanen ja repesi nauruun jenkkitähden kanssa.