Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina perinteisen sprintit Ruotsin Östersundissa. Miesten kisan suomalaisonnistuja oli Iivo Niskanen, joka ylsi ensimmäiseen erävaiheeseen saakka. Hän oli suomalaismiehistä lähimpänä välieräpaikkaa.

Naisissa Kerttu Niskanen oli päivän parhaana suomalaisena kilpailun 8:s. Tiia Olkkonen taisteli myös välieriin ja oli kilpailun 11:s.

– No ihan tyytyväinen oon omaan sprinttiin. Ihan ok aika-ajo ja oli kiva, että pääsin sitten puolivälierästä jatkoon ja sain suoran jatkopaikan siitä. Ei mulla liikaa välieräpaikkoja ole niin sanotaan, että mulle ihan hyvä sprinttipäivä. Oon ihan tyytyväinen, kommentoi Kerttu Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Iivo Niskanen piti myös menostaan. Hän harmitteli Erik Valnesin ja Johannes Kläbon ratkaisuja erässään.

– Ihan ok veto erässä. Vähän parempaa kuin aika-ajossa. Tiesin jo tietysti erää valittaessa, että Valnes ja Kläbo on samassa erässä. Olisin toivonut totta kai kovaa vauhdinpitoa heiltä, mutta he luottivat kiriin ja ite tein ylhäältä töitä loppuun mahdollisimman lujaa ja se oli maksimisijoitus tosta erästä mulle. Teki ihan hyvää hiihtää sprinttiäkin välillä. Jospa se siitä kulku petraantuu jatkoon, arvioi Niskanen tiedotteella.

– On ne nopeita nuo punaiset kaverit. Itelläkin ihan hyvää tekemistä pienen harjoittelujakson jälkeen.. Ensi viikolla Trondheimissä saa onneksi hiihtää perinteistä vähän pidemmän matkan, kuittasi Niskanen vielä Instagramissa norjalaisiin viitaten.

Johannes Kläbo ja Erik Valnes ottivat lopulta myös kaksoisvoiton itse finaalissa.