Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina 10 kilometrin (v) väliaikalähdöillä Ruotsin Östersundissa. Remi Lindholm (10:s) oli miehissä Suomen ykkösnimi. Naisissa parhaiten onnistui Kerttu Niskanen (11:s).

Norjan Harald Östberg Amundsen vei voiton miehissä. Iivo Niskanen oli 12:s, Joni Mäki 32:s, Lauri Vuorinen 39:s, Lauri Lepistö 53:s ja Miro Karppanen 62:s.

– Yllättävän hyvä veto. Kymmenes olin lopputuloksissa ja en tiennyt siinä kisan aikana, että monentena mä oon, kun niin moni lähti mun takaa vielä. Sitten ei tullutkaan enää hirveen montaa ohi, kun tulin maaliin ykkösenä. Lopussa sain viimeselle kierrokselle hyvän peesin.

– Amundsen ja (Simen Hegstad) Krüger tuli ohi ja hyppäsin siihen peesiin ja sain nostettua neljä-viisi sijaa vielä. Uran eka TOP10 sija, niin ihan tyytyväinen oon, vaikka vähän ehkä sais parempi olla vielä, arvioi Lindholm Hiihtoliiton tiedotteella.

Iivo Niskanen oli varsin tyytyväinen. Hän myönsi kuitenkin rehellisesti, että yksi pieni virhe maksoi kovan hinnan.

– Ihan hyvä, tasainen vapaan kisa. Pieni vauhdinjaollinen tempoilu tuli siinä eka kiekan jälkeen kun näin, että (Paal) Golberg lähti vähän ennen minun toista (kierrosta) omalle ekalle kiekalle. Siinä yritin, jos olisin saanut häntä muutaman sekunnin kiinni, mutta hän avasi sen verran lujaa, etten päässyt siihen ja itselläni tuli pieni taantuma siihen toisen kierroksen vaiheeseen.

– Loppu oli sitten taas ihan ok jaksamista. Tuohon vetoon ihan tyytyväinen. Tasapainoinen hiihto ja toivottavasti siitä sitten vapaankin hiihto ottaa askeleen eteenpäin Trondheimin skiathloniin, jossa pitäisi pystyä kestämään hyvin kyydissä, kertoi puolestaan Iivo Niskanen.

Naisten kilpailun voitti USA:n Jessie Diggins. Kerttu Niskasen takana Eveliina Piippo oli 16:s, Johanna Matintalo 40:s, Anne Kyllönen 43:s ja Tiia Olkkonen 47:s.