Maastohiihdon naisten maailmancup jatkui tänään Jällivaarassa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisalla Kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi 22:nneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen. Krista Pärmäkoski (25:s) ja Vilma Ryytty (30:s.) ylsivät 30 parhaan joukkoon kisassa, jonka voitti ylivoimaisesti USA:n Jessie Diggins.

Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli 32:s, Riitta-Liisa Roponen 35:s ja Rebecca Immonen 37:s. Mukana oli siis yhteensä kuusi suomalaishiihtäjää.

Kisa oli tuloksellisesti iso pettymys suomalaisille. Naiset kilpailevat vielä sunnuntaina viestissä. Kerttu Niskanen myönsi Viaplayn haastattelussa pettymyksensä.

– En tietysti tyytyväinen ole. Haluaisin olla paljon korkeammalla myös vapaalla hiihtotavalla, mutta tilanne on tällä hetkellä tämä ja kunto tämä, niin ei voi kuin ottaa suunnan ylöspäin. Toivotaan, että kelit lauhtuvat ja että alkaa löytyä lihaksistosta vähän parempaa virettä.

Sen jälkeen Niskanen teki kovan paljastuksen. Niskaselta kysyttiin, aikooko hän kilpailla viestissä.

– Jutellaan vähän valmennuksen kanssa. Katsotaan mitä… todennäköisesti ei, tiputti Niskanen Viaplaylle.

– Todennäköisesti ei. Aika mielenkiintoinen juttu joukkueelle huono. Kerttu oli tänään vapaallakin Suomen joukkueen paras, kommentoi studioisäntä Ville Klinga haastattelun jälkeen.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ällisteli sanoja. Häneltä löytyi toki myös ymmärrystä.

– Rukallakin oli pertsalla kympin seitsemäs. Ehdottomasti se meidän syömähammas siihen kakkososuudelle huomiseen viestiin. Tämähän asettaa homman ihan päälaelleen, että nostetaanko sieltä rouva Roponen viestijoukkueeseen vai neljä sekuntia Ritulle hävinnyt Rebecca Immonen. Menee vähän viestivalinnat uusiksi. Olin kaavaillut Kertulle viestiä ajatellen kakkososuutta. Jos lihaksisto on tukossa, ei kilpaileminen ole välttämättä optimaalinen tilanne lähteä sitä ratkaisemaan.