Norjan hiihtotähti Johannes Kläbo on niittänyt urallaan suurta menestystä. Mukaan on toki mahtunut myös pettymyksiä.

Yksi suuri sellainen koettiin vuonna 2021 Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin hiihtokisassa. Maaliviivan ensimmäisenä ylittänyt Kläbo diskattiin nimittäin kisan jälkeen, kun hänen katsottiin aiheuttaneen Aleksandr Bolshunovin sauvan rikkoutumisen loppusuoralla.

Bolshunov taipui tapahtuneen vuoksi kakkoseksi. MM-kultaa vei taustalta tullut Norjan Emil Iversen.

Kläbo on nyt avannut suunsa Hans & Holund -podcastissa. Hän myönsi raivostuneensa totaalisesti.

– Saksassa on lasipulloja. Seinät saivat myös osansa. Dopingvalvoja taisi hieman pelästyä ja kadota, veisteli Kläbo.

Kläbo ei kilahtanut kameroiden edessä. Hän sai pidäteltyä raivoaan juuri ja juuri riittävästi.

– Kun sain viestin (hylkäyksestä), harkitsin koko stadionin romuttamista. Onneksi pystyin pitämään itseni kasassa huoltorekalle saakka. Siellä pakka hajosi täysin. Mutta ei se jäänyt siihen. Raivostui useaan otteeseen siellä ja hotellihuoneessa. Sitten olin täysin yksin. Oli melkein tyhjä. Muistan vain istuneen kylvyssä, aivan raivona.