Maastohiihdon maailmancup jatkui Jällivaaran 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisoilla. Naisissa voitti USA:n Jessie Diggins ja miehissä Norjan neloisvoittoon johdattanut Paal Golberg.

Suomalaiset olivat vaisuja. Naisissa Kerttu Niskanen kilpailun 22. Myös Krista Pärmäkoski (25.) ja Vilma Ryytty (30.) ylsivät kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Muista suomalaisista Jasmi Joensuu oli kilpailun 32., Riitta-Liisa Roponen 35. ja Rebecca Immonen 37.

– Oli vaikea kisa. Yritin pitää itseni lämpöisenä mutta jotenkin ensimmäiset kolme kilsaa olivat todella vaikeat. Jalat oli todella jäässä ja reidet ei meinannut lämmetä millään. Siitä kun kroppa alkoi lämpenemään, niin meni hetken ihan hyvin mutta loppu oli taas vaikea. Tuntui, että ei oikein saanut enää vedettyä happeakaan, varmaan vähän keuhkoihin meni kylmyys. Se oli sellainen taaperruskisa mutta toivotaan, että sieltä alkaa parempaa löytyä. Ei tämä ole todellakaan sellaista, mihin voi olla tyytyväinen, Pärmäkoski kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Miehissä Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena kilpailun 38:s. Remi Lindholm oli kilpailun 42., Miro Karppanen 48., Lauri Lepistö 52. ja Oskari Hökkä 64. Lindholm sanoi ääneen ikävän totuuden.

Yhdistetyn naisten maailmancup-kauden toinen kilpailu käytiin tänään Lillehammerissa. Minja Korhonen oli upeasti viides.

– Tänään sain napsittua yhden sijan vielä ylöspäin eilisestä, niin saa kyllä olla todella tyytyväinen viikonloppuun. Vaikka on hyvä treenikausi pohjalla, niin kuitenkin yllätti positiivisesti, mihin omat rahkeet tällä hetkellä riittävät heti näin kauden alussa. Tästä on todella hyvä lähteä jatkamaan kautta ja pyrkiä saavuttamaan vastaavia sijoituksia tai ehkä jopa myöhemmin korottaa niitä. En halua kuitenkaan asettaa liian isoja paineita vielä itselleni. Tämä oli hyvä tapa aloittaa kilpailukausi, kertoi Korhonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Yhdistetyn miesten maailmancup jatkui myös Lillehammerissa. Eero Hirvonen oli vahvan hiihto-osuuden avittamana kahdeksas. Ilkka Herola oli päivän kilpailussa 19., Wille Karhumaa 24. ja Arttu Mäkiaho 30.