Suomen hiihtomaajoukkue sai viikonloppuna ilouutisia, kun Eveliina Piippo teki paluun maailmancupiin. Terveysmurheista kärsinyt Piippo avasi siis Östersundissa maailmancupin kautensa.

Piippo osoitti Östersundin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa olevansa kunnossa. Hän oli toiseksi paras suomalainen ja kisan 16:s.

Piippo latasi itseensä odotuksia jo ennen kisaa. Hän esitti kovan väitteen Viaplaylla.

– Sanoin Santulle (valmentaja Santeri Erola), että se on top 20 tai harjoittelen maaliskuuhun asti, kommentoi nainen ennen kilpailua.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi reagoi sanoihin studiossa.

– On niitä harjoitustaukoja nähty muiltakin suomalaisilta kesken maailmancup-kauden. Ei muuta kuin sinne vain kuin kohti Vuokattia ja base campia (tukikohtaa), jos ei ole top 20 tänään. Eiköhän nyt kuitenkin matkusta täältä (Trondheimiin), vaikka ei olisi 20 parhaan joukossa, kuittasi Jauhojärvi.

Piippo oli itse kisan jälkeen varsin tyytyväinen menoonsa. Toki parannettavaa myös riittää.

– Tän päivän veto oli suunnilleen sellainen mitä osasin odottaa. Etenkin ylämäet kulkee tosi hyvin. Jaksoi lyödä sellaista tasaista vauhtia koko kympin. Pikkusen tarviis lisää voimaa sitten noihin helppoihin pätkiin, mutta tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta, arvioi Piippo kisan jälkeen Hiihtoliiton tiedotteella.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan maailmancupin pisteistä Trondheimissa. Siellä on luvassa 20 kilometrin yhdistelmäkilpailu ja kympin perinteisen kisa. Piippo teki Viaplayn haastattelussa selväksi, että odotukset eivät ole katossa.

– Veikkaan, että tulee melkoista kuraa, kun näette tasurin (tasatyöntö). En ihan hirveästä laita odotuksia, kun laitetaan pertsan suksia alle, sanaili Piippo kisan jälkeen.