Maastohiihdon Tour de Ski saatiin sunnuntaina päätökseen. Miesten kokonaiskisan voitti Norjan Harald Östberg Amundsen ja naisten ykköseksi taisteli USA:n Jessie Diggins.

Ranskan Jules Lapierre oli miehissä nopein sunnuntaina. Suomalaisista parhaiten hiihti yhdeksänneksi yltänyt Arsi Ruuskanen. Remi Lindholm oli kilpailun 20:s, Perttu Hyvärinen 23:s ja Markus Vuorela 32:s.

Kokonaiskisassa Perttu Hyvärinen oli 17:s, Remi Lindholm oli 21:s, Arsi Ruuskanen oli 24:s ja Markus Vuorela 28:s.

Naisten kisan voitti sunnuntaina USA:n Sophia Laukli. Kerttu Niskanen oli neljäs ja Krista Pärmäkoski seitsemäs. Vilma Ryytty oli 21:s ja Anne Kyllönen 22:s.

Kokonaiskisassa Kerttu Niskanen taisteli kolmanneksi. Norjan Heidi Weng ohitti hänet päätöspäivänä. Muista suomalaisista Pärmäkoski oli seitsemäs, Anne Kyllönen 20:s ja Vilma Ryytty 28:s.

Miesten kisan suuri suomalaisnimi oli siis Arsi Ruuskanen. Hän keräsi Ylen asiantuntijan Ville Nousiaisen kehut. Hän latasi kovan väitteen miehen tasosta.

– Oli aivan mahtava hiihto Arsi Ruuskaselta! Tuota mitä puhuttiin eilenkin lähetyksessä, että Arsille vaaditaan vain kovia latuja, niin hän on maailman valioita. Helpoilla laduilla ja nopeilla laduilla hän ei vain kärkeä. Kun tullaan raskaille laduille, niin Arsi on kova luu, kehui Nousiainen.

– Positiivisena Arsi, joka taisi olla yhdeksäs tuolla loppunousussa. Siellä nousee niitä hyviä potentiaalisia tyyppejä, jotka näyttävät, että on konetta ja lihaskestävyyttä, kehui puolestaan Matti Heikkinen Ylen Urheilustudiossa.

Hiihtolegenda Aino-Kaisa Saarinen kehui myös Ruuskasta Ylen chatissa.

– Arsilta todella ennakkoluuloton hiihto kun oli nyt ensimmäistä kertaa tuossa nousussa.

– Toisaalta Arsin tämän päivän veto ei sinänsä yllättänyt, koska hänet tunnettaan erittäin kestävänä urheilijana.

Ruuskanen itse myönsi, että myös jossiteltavaa jäi. Hän osasi odottaa hienoa esitystä.

– Tiesin, että pystyn varmasti haastamaan tuossa nousussa. Jos en olisi ollut 15 parhaan joukossa, niin niin olisin ollut pettynyt, Ruuskanen totesi itse Ylelle.

– Jäi kyllä hampaankoloon ja tällä hetkellä harmittaa, että jouduin tuohon alkuun antamaan tasoitusta. Jyrkällä oli vaikea mennä ohi, mutta hyvä, että saatiin selvyys, että kunto on riittävä.