Oberhofin maailmancupin viestihiihdot eivät keränneet kiitosta monelta fanilta. Naisten viesti ratkesi viimeistään kakkososuudella, eikä kärkisijoista nähty kunnon taistelua. Miehet taas tulivat suurena joukkona ankkuriosuuden loppusuoralle.

Kisojen tapahtumat herättivät paljon keskustelua. Edes Iivo Niskanen ei päässyt kunnolla karkuun Oberhofin helpoilla laduilla perinteisen kakkososuudella.

Tilanteeseen on tuonut muutosta se, että naiset hiihtivät aiemmin viiden kilometrin osuudet ja miehet kymmenen kilometrin osuudet. Nyt molemmat painelevat 7,5 kilometrin osuudet.

Karua näytöstä seurasi myös Ilta-Sanomien asiantuntija Harri Kirvesniemi. Hän esitti oman tylyn näkemyksensä siitä, että Niskasen kaltaisten hiihtäjien arvo saattaa romahduttaa nykymuotoisissa viestikisoissa.

– Kyllä se niin on, valitettavasti. Kun maasto on kohtalaisen helppo eivätkä nousut ole riittävän pitkiä, miehissä ei pystytä tekemään eroja, ei edes Iivo. Arvokisoissa toivottavasti hiihdetään vähän pidempiä ja vaativampia lenkkejä, eikä siellä ole kakkosjoukkueita mukana. Onneksi ryhmä ei silloin ole yhtä iso, mikä vaikeuttaa kiinniottamista, Kirvesniemi linjasi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Goms, Sveitsi 26.-28.1.2024

Naiset
Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Tiia Olkkonen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Juuso Haarala, Perttu Hyvärinen, Emil Liekari, Remi Lindholm, Wiljam Mattila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

LUE MYÖS