Kerttu Niskanen taisteli hienosti Tour de Skin kokonaiskisan kolmanneksi. Hän oli sunnuntain päätöskisassa komeasti neljäs.

Niskanen taipui lopulta kokonaiskisassa kakkoseksi tulleelle Heidi Wengille vain kahdeksan sekuntia. Asia otti kupoliin myös Viapayn studiossa.

Asiantuntija Sami Jauhojärvi ei malttanut ottaa esiin yhtä seikkaa. Jossiteltavaa jäi.

– Nyt pakko on aina jossiteltava vähän näitä tuloksia. Siinä on noin se kahdeksan sekuntia Niskasen ja Wengin välillä. Se sadasosa siinä Davosin sprintissä, viittasi ”Musti” kisaan, jossa Niskanen tippui viimeisenä erävaiheesta vain 0,01 sekunnilla.

– Sillä olisi saanut bonussekunteja. Mahdollisesti kokonaisajasta pois. Kahdeksan bonussekuntia olisi voinut riittää, harmitteli olympiavoittaja.

– Ihan sama huomio, jos miettii ratkaisuja, niin se ensimmäinen sprintti (Toblachissa), niin Kerttu oli 36:s. Ei se jatkopaikka jäänyt kauas sielläkään. Kyllä tässä näitä spekulointeja varmasti käynnistyy. Sprintillä oli merkitystä, näki Virpi Sarasvuo vieressä.

– Valmentaja (Juho) Mikkoselle terveisiä: sprinttitreeniä enemmän! viestitti Jauhojärvi.

Niskanen itse puhui sprinteistä Ylen haastattelussa.

– Sprintit mokasin itse. Ne menivät plörinäksi, mutta tuli kaksi voittoa ja niihinkin pitää onnistua täydellisesti. Eilinen meni mönkään, mutta Toblachin vapaa oli hyvä, Niskanen sanoi Ylelle.

Krista Pärmäkoski oli viimeisen kisan seitsemäs, Vilma Ryytty 21:s ja Anne Kyllönen 22:s. Tour de Skin kokonaistuloksissa Pärmäkoski oli myös seitsemäs, Kyllönen 20:s ja Ryytty 28:s.