Therese Johaugin mahdollinen paluu hiihtoladuille on ollut yksi viime kuukausien kestopuheenaiheista Norjassa. Asia kiinnostaa tietenkin myös Suomessa.

Norjassa järjestetään hiihdon MM-kisat ensi vuonna. Monet arvioivat, että tuo sopisi hienosti naisen suunnitelmiin.

Johaug itse ei ole luvannut paluuta. Hän ei ole toki kiistänytkään sen mahdollisuutta.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi on esittänyt Ilta-Sanomille näkemyksiään aiheesta. Hän pitää ”yli 50-prosenttisen” todennäköisenä, että Johaug palaa kisoihin. On eri asia, onko dominointi yhtä vahvaa kuin ennen.

– Aivan varmasti hän palaa liki yhtä hyvänä kuin aikaisemmin – heti kärkeen. Se on sitten toinen kysymys, onko hän enää yhtä ylivoimainen kuin ennen ”lopettamistaan”? pohti Kirvesniemi IS:lle.

Kirvesniemi muistutti esimerkiksi Ebba Anderssonin ja muiden ruotsalaisten kehittymisestä.

– Heillä on potentiaalia hiihtää kovempaa kuin Johaugin edellisellä valtakaudella. Heistä (Frida) Karlsson on vieläpä saanut lisää järkeä taktiikkaansa. Ja kyllä Johaugin on varottava perinteisellä myös Kerttu Niskasta. Heillä on samat vahvuudet ylämäkiin ja Kerttu tuntuu kehittyneen loppukireissä, Kirvesniemi arvioi IS:lle.

Johaug voitti Pekingin olympialaisissa Kerttu Niskasen vain 0,4 sekunnilla naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS