Tour de Skissä kilpailtiin lauantaina Val di Fiemmessä. Vuorossa oli 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisat. Sami Jauhojärvi ja Virpi Sarasvuo analysoivat menoa Viaplaylla.

Linn Svahn voitti naisten kisan. Miehissä ykköseksi nousi Norjan Erik Valnes.

Miesten osalta päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Perttu Hyvärinen, joka oli 12:s. Remi Lindholm oli 20:s, Arsi Ruuskanen 44:s ja Markus Vuorela 48:s.

– Se oli sellainen todella hauska ”välipalakisa”. Tämmöisiä saisi olla useamminkin. Viisi kierrosta taistelin sijoilla 50 ja katselin paikkoja, missä voisin viimeisellä kierroksella mutkissa ohitella mahdollisimman paljon saamatta keltaista korttia. Se onnistui ihan hyvin.

– Viimeisessä nousussa olisin pystynyt nousemaan vielä paremmalle sijalle, mutta taisi kolmelta mieheltä mennä sauva poikki edessä, joten tipahdin sitten. Tänään olisi voinut ottaa hyvänkin sijan, mutta olisihan tuo voinut mennä huonomminkin. Tällä kisalla ei ollut Tourin kokonaiskisan kannalta mitään merkitystä, niin ihan hauska päivä, kommentoi Hyvärinen Hiihtoliiton tiedotteella.

Naisissa Kerttu Niskanen oli kymmenes, Krista Pärmäkoski 13:s, Anne Kyllönen 20:s ja Vilma Ryytty 29:s.

– Keli muuttui jatkuvasti ja toi kyllä suksivalinnan tekemiseen haasteita. Totta kai oli sellainen matka, jossa olisi paremman tuloksen voinut iskeä pöytään ja sitä kautta saada parempia asetelmia Tourilla. Tämä on välillä tämmöistä ja kaikkeni ladulle annoin, totesi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Hurjat olosuhteet toivat oman mausteensa kisaan. Se näkyi myös kellossa.

– 44 ja 27 viime vuonna vastaavan kisan loppuaika samalla radalla, tasan samalla radalla. Tänä vuonna 53 ja 50. Kahdeksan ja puoli minuuttia., päivitteli Sami Jauhojärvi Viaplaylla naisten kisaa.

– Aivan järkyttävää. Katsottiin siinä kuuden kilometrin väliaikapisteessä, että kymppi hiihdetään joskus kilpaa siihen vauhtiin, että ihan todella raskasta, hämmästeli Sarasvuo vieressä.