Iivo Niskasta ei nähdä hiihdon maailmancupissa Pohjois-Amerikassa. Niskanen on keskittynyt harjoitteluun.

Hiihtokuningas ehti toki viikonloppuna kilpailla. Hän oli mukana piirinmestaruuskisoissa Iisalmessa. Niskanen dominoi 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan voittoon. Hän peittosi kakkoseksi tulleen Topias Törmäkangaksen lähes neljällä minuutilla.

Niskasen kausi meni pitkälti pieleen, kun hän sairastui joulukuussa. Hän joutui jättämään sen vuoksi väliin myös Tour de Skin. Hiihtotähti kommentoi asiaa Helsingin Sanomille.

– Viime vuonna sentään tuli lähdettyä MM-kisoihin, mutta tänä vuonna Tour de Ski olisi ollut iso tavoite Salpausselän ja Kollenin lisäksi. Se oli harmin paikka, kun pitkä kausi tehdään töitä ja sairastuminen tulee huonoon saumaan. Totta kai se vaikuttaa kauden kuvaan, myönsi Niskanen HS:lle.

– No eihän tässä synkistelemään kannattaa ryhtyä. Välillä tulee sairasteluja ja välillä ei – se kuuluu urheiluun. Ei ollut ihan ensimmäinen kerta. Ei tässä auta kuin keskittyä asioihin, joihin voi vaikuttaa. Märehtimällä eivät asiat parane, muistutti Niskanen.

Salpausselän ja Holmenkollenin maailmancupin kisat kilpaillaan maaliskuun alussa.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.

LUE MYÖS