Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 14:s Canmoren maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Johanna Matintalo oli 22:s, Anne Kyllönen 31:s ja Jasmin Kähärä 34:s.

Edessä on tiukka puolentoista viikon kiertue. Canmoren maastoissa ei silti löysäilty. Sen huomasi myös Niskanen.

– Huh huh. Oli ihan kova. En tiedä. Tässä tulee niin monta kisaa tällä kiertueella, että eilen tein vähän reippaampaa, mutta en sillä tavalla avannut konetta. Kun tuossa lähdettiin, niin olin todella tiukilla ekalla kiekalla. Mielestäni se vauhti oli todella kovaa. Toki lähdettiin tuohon ylämäkeen, niin kyllä siinä sai hiihtää ihan koko ajan melkein mitä lähti, myönsi nainen Viaplaylla.

Niskanen myönsi, että hän ei ole vielä sopeutunut aikaeroon.

– Ei aikaeroon jäänyt liiemmin totuttelua. Kyllä tuo vähän pyörimistä yöllä oli. Korkeuden puolesta ei ole ongelmaa. Nämä päivät alle ovat riittäneet mielestäni sen puolesta, mutta ehkä pari päivää olisi vielä aikaeroon olla lisää, myönsi Niskanen.

Niskasen mukaan kalusto oli ”ihan ok”. Tietyissä kohdissa ne eivät toimineet toki ihanteellisesti.

Myös Matintalo huomasi hurjan vauhdin. Hän arvioi asiaa Hiihtoliiton tiedotteella.

– Oli ihan hyvä kisa kyllä tänään. Alusta asti lähdettiin totta kai kovaa, kun oli yhteislähtö kyseessä. Ensimmäinen kierros hiihdettiin ehkä omalle tasolle vähän liian kovaa. Siinä piti sitten vähän tasailla ja miettiä, miten tässä jaksaa vielä sen kolme kierrosta hiihtää.

– Sitten löytyi ihan hyvä porukka, missä hiihtää ja sillä tavalla kisa eteni ihan mukavasti. Ihan hyvä fiilis jäi kisasta ja kuitenkin sija 22. Omalla kohdalla ei sijoituksia kolmenkymmenen tai varsinkaan kahdenkymmenenviiden parhaan joukkoon vapaalla ole tullut kuitenkaan liikaa. Sillä tavalla tähän pitää olla ihan tyytyväinen, Matintalo näki.

LUE MYÖS