Canmoren maailmancup noudatti sprinttien osalta suomalaishiihtäjien kannalta surullisen tuttua kaavaa. Kaikki suomalaiset jäivät nimittäin ensimmäiseen erävaiheeseen Kanadan vapaan sprinteissä.

Näytti siltä, että miesten ykköstykeillä ei riittänyt rahkeita loppusuoralla. Naisten osalta kyse saattoi olla taktisista epäonnistumista. Näin asiaa näytti tulkitsevan ainakin Viaplayn Sami Jauhojärvi.

Jasmi Joensuu oli aseeton omassa erässään loppusuoralla.

– Oikealta aukesi kaista. Siinä myös pikkusen Joensuu nukahti. Hän ei peittänyt tätä kaistaa (Johanna) Hagströmiltä.

– Ei riittänyt Joensuun vauhti tähän loppusuoralle. Hagström tuli kuitenkin selvästi Joensuun takaa, päivitteli Jauhojärvi Viaplayn lähetyksessä.

Myös Jasmin Kähärä jäi omaan eräänsä. Hän otti kärkipaikan laskuun tultaessa. Se kostautui sitten loppusuoralla.

– Pieniä taktisia kömmähdyksiä on tullut meidän kärkisprinttereiltämme. Jasmi Joensuu alkoi löysäämään vauhtia tuossa edellisessä erässä ja päästi tähän laskuun eteen. Jätti sisäkaistan auki, josta Moa Ilar pääsi kuittaamaan. Ei päässyt kunnolla siihen peesiin. Nyt Kähärä ajautui ykköspaikalle laskuun, teki siihen kiihdytyksen, sauvoitta luisteli hyvin aktiivisesti ja siltikään se ei riittänyt. Tiedossa oli – Lauri Vuorinen sanoi jo haastattelussa, että ei missään nimessä ykköspaikalta laskuun, pyöritteli ”Musti”.

Miehissä Joni Mäki onnistui taktisesti mainiosti ennen lopun nukahdustaan. Myös Jauhojärvi huomioi tämän ja ohjeisti Suomen naisia.

– Vielä pitää korostaa tuota Joni Mäen taktista pelisilmää tuohon alamäkeen. Se oli viimeisen päälle. Siinä olisi jonkun verran opiskeltavaa meidän naispuolisilla hiihtäjillä, että miten tuo homma hoidetaan.

Kristine Stavås Skistad voitti naisten sprintin lauantaina.

LUE MYÖS