Miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancup-kisa Kanadan Canmoressa oli suomalaisittain pääosin melkoinen mahalasku.

Iso onnistuja oli 18:nneksi taistellut Lauri Vuorinen. Joni Mäki oli päivän 38:s, Remi Lindholm 41:s ja Niilo Moilanen 54:s. Perttu Hyvärinen jätti leikin kesken. Pål Golberg peittosi lopussa Johannes Kläbon ja johdatti Norjan neloisvoittoon.

Perttu Hyvärisen romahdus ja keskeyttäminen herättivät keskustelua Viaplayn studiossa.

– Poimittiin sieltä edelliseltä kierrokselta laskusta. Sanoit, että Pera (Hyvärinen) pyörittelee päätään, kommentoi studioisäntä Ville Klinga asiantuntijana mukana olleelle Ristomatti Hakolalle.

– Kyllä se vähän pyörittelee. Eihän se (suksi) luistanut. Latella (Vuorinen) oli hyvä kapula. Latelta todella hyvä hiihto tänään. Peralta, katsotaan nyt mitä se itse sanoo, mutta vaikutti vähän siltä… arvioi Hakola.

Päävalmentaja Teemu Pasanen kertoikin myöhemmin Viaplaylla, että Hyvärisellä oli ilmeisesti ongelmia kaluston kanssa.

Sami Jauhojärvi muistutti puolestaan lähetyksessä, että myös Ruotsin joukkueen hiihtäjien kalustossa oli eroavaisuuksia urheilijoiden kesken.

Remi Lindholmin vaisut otteet olivat myös yksi puheenaihe. Klinga tiedusteli Hakolalta, miltä tuntuu olla pitkällä kisareissulla, kun ei vain kulje. Studioisäntä muistutti samalla, että Lindholm on itsekin myöntänyt asian.

– Ei se mukavaa ole. Remi on kyllä aika kaukana omasta tasostaaan. Varmaan aika pitkä viikko tulossa. Ei ole omalla tasollaan. En oikein osaa muuta sanoa. Jotain siinä kropassa on, pohti Hakola.

Lindholm itse antoi omat mietteensä Viaplaylle pelipaikalta.

– Ei nyt hirveän hyvä. Ei kulje oikein tällä hetkellä… No, tuo sairastelu saattaa vähän vaivata. On minulla tässä pari vuotta jo ollut niin, että keskitalvi on ollut vaikea. Alku- ja lopputalvi on tullut hyvin. Nyt on menossa keskitalven vaihe. Yritetään parantaa jatkoon.

Canmoressa kilpaillaan tiistaina perinteisen hiihtotavan sprintit.

LUE MYÖS