Maastohiihdon maailmancupin Pohjois-Amerikan-kiertue alkoi perjantaina 15 kilometrin vapaan yhteislähtökisoilla Kanadan Canmoressa.

Kerttu Niskanen oli naisten kisan paras suomalainen (14:s). Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli kilpailun 22:s, Anne Kyllönen 31:s ja Jasmin Kähärä 34:s. USA:n Jessie Diggins voitti kilpailun.

Miehissä paras suomalainen oli hienosti kymmenenneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen. Remi Lindholm taipui sijalle 41. Norjan Simen Hegstad Krüger paineli voittoon melkoisen soolohiihdon päätteeksi.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi seurasi kisoja silmä kovana. Hän myönsi pettyneensä Anne Kyllösen tekemiseen.

– Odotin kyllä Anne Kyllöseltä selkeästi parempaa suoritusta siihen nähden, että hän hiihti hyvin oliko se Oberhofissa tai Gomsissa, kumpi se nyt olikaan. SM-kisoissa oli myös hyvä vire päällä. Sprintissä kolmas ja pariviestissä pystyi dominoimaan osuudellaan.

– Vire näyttää olevan kohdillaan, mutta tässä on sitten taas näitä muuttujia: korkealle meno, aikaero. Aikaisemmat kisat kertovat, niin Kyllöselle tämä maasto on sopinut hyvin. Nyt vain ei päivän kilpailussa kulkenut. Toivotaan parempaa sille perinteisen matkalle. Se on Kyllösen osalta se tuloksentekomatka täällä Pohjois-Amerikassa, linjasi ”Musti” Viaplaylla.

Kyllönen itse harmitteli Viaplaylla omaa suksivalintaansa.

– Oli aika nahkeantuntuinen hiihtää oma suksi. Vaikea sanoa, kun ei päässyt pääletkaan vertaamaan, niin ei voi lopullisesti sanoa, oliko vain hiihtäjässä vika vai molemmissa, pohti veteraanihiihtäjä.

LUE MYÖS