Sami Jauhojärvi oli tuttuun tyyliin Viaplayn hiihtoasiantuntijana myös Minneapolisin maailmancupin kisojen yhteydessä.

USA:n Jessie Diggins oli myös Jauhojärven suuri suosikki sunnuntain 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Jenkkitähti taisteli kolmanneksi kotiyleisönsä edessä.

– Paineet olivat varmasti kovat. Osin niitä paineita saattoi laukaista se, että (Gus) Schumacher voitti miesten kilpailun ja purkaa sitä jännitystä, jota oli tähän kilpailuun. Tunteet eivät olleet enää niin pinnassa, että oli pakko voittaa. Näki kyllä, että yritystä oli, mutta pientä väsymystä näkyi myös Digginsin hiihdossa, arvioi ”Musti” Viaplaylla.

Jonna Sundling vei voiton. Hän nappasi samalla ensimmäisen ykkössijan maailmancupin normaalimatkojen kisassa. Jauhojärvi ylisti sprinttitykkinä paremmin tunnetun ruotsalaisen kuntoa.

– Voimaa on kyllä Sundlingilla. On jaloissa ja on ylävartalossa. Sitten kun on tällaista loivapiirteistä maastoa, jossa pääsee wassuttamaan ja hyödyntämään sitä voimantuottoa sekä ylävartalon kapasiteettia, niin tulos on tällaista.

– Edelleen nautin suunnattomasti katsoa Sundlingin hiihtoa ja miten tuo keskimmäinen pakaralihas, miten vahvassa iskussa se Sundlingilla on. Se on poikkeuksellisen vahva naiseksi, ällisteli olympiavoittaja.

LUE MYÖS