Tshekin Nove Mestossa kilpailtiin sunnuntaina ampumahiihdon MM-kisojen takaa-ajot. Miesten kisan voitti Norjan Johannes Bö, joka johdatti vuonomaan viitoisvoittoon. Naisissa kultaa nappasi Ranskan Julia Simon.

Suomalaismiehistä parhaiten sijoittui Otto Invenius (34:s). Hän lähti ladulle 54. sijalta.

– Se oli hyvä kisa tänään. Ammunnallisesti ja hiihdollisesti parempi kuin eilinen. En juuri verrytellyt ennen kilpailua, ja lähdin kevyin mielin ladulle. Se toimi tänään, enkä ollut ammunnassa ihan väsyneenä. Sukset olivat ihan loistavat, ja siitä kiitokset huollolle, Invenius kehui Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Suvi Minkkinen oli paras suomalaisnainen (29:s). Hän lähti matkaan numerolla 47.

– Oon tyytyväinen tämän päivän kilpailuun. Oli varmasti kauden paras takaa-ajo ja suorituksena yksi kauden parhaista kilpailuista. Sijoitus ei ihan realisoidu tuloslistalla, kun lähtöpaikka oli niin kaukana. Penkalla tekeminen oli erittäin hyvää yhdestä ohilaukauksesta huolimatta. Yritetään sekin paikata normaalimatkalla. Olen tyytyväinen nopeimpaan ammunta-aikaan, mikä toki lämmittää mieltä. Huoltokin onnistui tänään, ja suksi oli ihan hyvä loppuun asti. Kaikin puolin ehjä kilpailu, Minkkinen arvioi tiedotteella.

Minkkisen nopea ammunta selvisi naiselle Ylen haastattelussa. Toimittaja Inka Henelius kertoi asiasta.

– Päivän nopein ampumapenkalla. Kultamitali siitä. Miltä itsestä tuntui? kysyi Henelius Minkkiseltä.

– Oli varmasti kauden paras takaa-ajo. En ole vielä onnistunut noin isoa nousua tekemään tällä kaudella takaa-ajossa. Toki siellä olisi neljän nollan paikka jälleen ollut, mutta ei ollut ottajaksi.

– Kisastatsit tulee Ylen haastattelussa, ennen kuin olen itse edes tietoinen niistä, hämmästeli Minkkinen Instagram Storiesissa.

Muista suomalaisista Tero Seppälä oli miesten kisassa 49:s ja Heikki Laitinen 51:s. Venla Lehtonen oli takaa-ajon 40:s, Daria Virolainen 47:s ja Noora Kaisa Keränen 50:s.

LUE MYÖS