Hiihdon maailmancup on jatkunut viikonloppuna Lahdessa. Naisten kokonaiskilpailua johtava USA:n Jessie Diggins on kuitenkin ollut pahasti hukassa Suomessa.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi hämmästeli naisen valintoja lauantain 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan yhteydessä.

– Se mikä Digginsin valinnoista ihmetyttää, niin hän hiihti viime viikonvaihteessa 50 kilometrin vapaan kilpailun USA:ssa. Voitti sen, mutta hän pitää ilmeisen varmana tätä maailmancupin voittoa, koska lähtee tuollaisia hiihtämään. Tai sitten on ollut ihan järkyttävä sponsoridiili, että tulee tämän tekemään, hämmästeli ”Musti”.

– Varmaan sekä että, pohti selostaja Jussi Eskola vieressä.

Diggins jäi lopulta lauantain kisassa sijalle 21 ja hävisi yli kolme minuuttia voittajalle.

– Joskus se on tällaista. On laitettava kaikki peliin kisassa, ja tulos ei aina näytä siltä, miltä kropasta tuntuu tai kuinka paljon laitoit peliin. On ihan ok, että on joskus ”huono päivä”. Mutta on aina seuraava kisa, ja tulen huomenna takaisin tekemään sen minkä parhaiten osaan: jätän kaikki ladulle ja ole ylpeä tekemästäni työstä. Kiitokset kaikille kannustuksesta. Se merkitsee todella paljon! kirjoitti Diggins Instagramissa.

Diggins ei saanut toivottua tulosta myöskään sunnuntaina. Hän oli 31:s ja jäi lopulta aika-ajoon naisten vapaan sprintissä.

LUE MYÖS