Lauri Vuorinen oli Johannes Kläbon takana toiseksi nopein mies Falunin maailmancupin perinteisen sprintissä. Vuorinen kiitteli heti alkuerien jälkeen Viaplayn haastattelussa omaa kalustoaan: suksi toimi.

Vuorisen kihlattu Johanna Matintalo koki hieman kovemman kohtalon. Matintalo oli karsinnassa 20:s ja pääsi toki vielä jatkoon.

Matintalo jäi oman alkueränsä kolmanneksi. Hän ei selvittänyt tietään välieriin aikavertailun kautta. Matintalo teki asioita selväksi Hiihtoliiton tiedotteella.

– Jalka ja oma vire tuntui paremmalta kuin mitä sai tulokseksi realisoitua. Oli vähän suksen kanssa haasteita. Ei ehkä löydetty sellaista pitoa mitä olisin halunnut. Ei siinä mitään – haarallakin pystyin etenemään, mutta en sitä puutteellista pitoa pystynyt luistossa voittamaan, tai että sitä kautta olisi ollut selkeästi liukkaampi suksi kuin muilla.

– Vähän jäi harmittamaan, ettei oikein ollut pitoa, eikä luistokaan ollut mitenkään ylivertainen muihin verrattuna. Lähellä välieräpaikkaa, mutta ei ne pallot tunnu omalla kohdalla pomppivan sisään. Huomenna pertsan normimatka, niin toivotaan että saadaan omalla kohdalla kalusto kunnolla toimimaan niin pystytään huomenna taistelemaan hyvistä sijoituksista, kommentoi Matintalo Hiihtoliiton tiedotteella.

Ruotsissa hiihdetään lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisat.

LUE MYÖS