Moniottelija Saga Vanninen on napannut viisiottelun hopeamitalin yleisurheilun MM-hallissa Glasgow’ssa. Vanninen teki Suomen ennätyksen (4 677 pistettä).

Suomalainen moniottelija ei ole koskaan aiemmin ottanut EM- tai MM-mitalia hallikisoista. Glasgow´ssa Vanninen juoksi 60 metrin aidoissa kauden parhaansa 8,33 ja korkeushypyssä ylittyi oma halliennätys 179.

– Aidoissa otin SM-halleissa kaksi viikkoa sitten varaslähdön, ja kun täälläkin erässäni otettiin myös varaslähtö, niin oli aika epävarma olo ja sain itse kisaani huonon lähdön. Pää ei ollut ihan kunnolla mukana kisassa, Vanninen sanoi SUL:n tiedotteella.

Kuulantyönnössä Vanninen otti lajivoiton kauden parhaallaan 15,01. Hän nousi kolmannen kisan kärkeen. Pituudessa tuli halliennätys 641. Vanninen lähti 800 metrille yhdeksän pisteen kiärkipaikalta. Vanninen juoksi ajan 2.20,54.

Suomalaistähden kellotus ei riittänyt, sillä Belgian Noor Vidts veti ajan 2.12,99. Hän oli ajassa reilut puoli sekuntia Vannisen takana ennen päätöslajia. Vanninen paljasti kisan jälkeen, että hänen valmistautumisensa on ollut hankala.

– Ennen 800 metriä loppusijoitus tuntui aika varmalta. (Noor) Vidts on yli 10 sekuntia minua nopeampi juoksija, ja takana olevat olivat kaukana. Kasi ei muuten mennyt ihan putkeen. Selän takia on tullut juoksutaukoa. Valmentaja ohjeisti lähtemään 2.20:n vauhtia. Lopussa olisi pitänyt vähän enemmän pystyä rutistamaan, mutta se oli nyt tänään näin.

Vuodesta 2022 Vannista valmentanut Jesse Jokinen ylisti suojattiaan.

­– Sagan suurin vahvuus on raju tehontuotto. Nimenomaan se kuinka hän saa itsestään irti tai tuotettua tehoa välineeseen, Jokinen sanoi SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS