Hiihtäjä Jasmi Joensuu oli naisten osalta päivän suomalaisnimi Salpausselän kisoissa. Hän taisteli hienosti kuudenneksi vapaan hiihtotavan sprintissä.

Norjan Kristine Stavås Skistad voitti finaalin. Saksan Coletta Rydzek ja Ruotsin Maja Dahlqvist täydensivät palkintopallin.

Joensuu kommentoi kisaansa Ylen haastaattelussa. Vihdoin tuli finaalipaikka maailmancupin vapaan sprinteissä.

– Nyt se tuli vihdoin, että on sitä tässä muutama vuosi haettu. Itse asiassa ei se ollut edes niin vaikeata sinänsä. Ihan sitä omaa tekemistä tein.

Joensuu pääsi erävaiheesta jatkoon aikavertailun kautta. Nainen paljasti tehneensä melko kylmäpäisen peliliikkeen erävalintansa suhteen. Se kantoi hedelmää.

– Nyt uskalsin ottaa sen ykköserän. Siinä on yleensä kaksi tosi kovaa hiihtäjää siinä ykköserässä. Tänään tiesin, että tuo keli saattaa hidastua, niin päätin, että nyt lähden sillä. Kaikki muut erät olen tänä vuonna kokeillut paitsi sen ykkösen. Siinä saa vähän pidemmän palautusajan välierään. Kyllä olen viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta tosi tyytyväinen tähän päivään.

Ylen haastattelija Laura Arffman ylisti etenkin Joensuun välierähiihtoa.

– Se (välierä) oli ehkä eka kerta tänä vuonna kuin sain pudotettua ruotsalaiset. Siitä olen tyytyväinen, naureskeli Joensuu Ylelle.

–Toki tuossa on vielä viisi edellä. Pitää vielä pikkaisen löytää ensi kaudelle. Tämä oli nyt viimeinen vapaan sprintti tänä vuonna. Tähän oli kiva päättää. Tästä on nyt hirveän kova motivaatio jatkaa eteenpäin. Ensi vuonna sitten Trondheimissa (MM-kisoissa) toivottavasti ollaan vielä kovempia.

LUE MYÖS