Therese Johaug teki viikonloppuna väkevän paluun kilpaladuille. Hän voitti Engadinissa 17 kilometrin kilpailun mykistävän ylivoimaisesti.

Puolalainen hiihtolegenda Justyna Kowalczyk, joka on lopettanut oman huippu-uransa ajat sitten, hävisi reilut kolme ja puoli minuuttia norjalaiselle.

Villit spekulaatiot ehtivät käynnistyä viikonlopun alla. Norjan TV 2 esimerkiksi antoi ymmärtää, että Johaug on tekemässä paluun MM-kisoihin ensi vuonna.

Johaug itse ällistyi lukemistaan uutisista. Hän kielsi tehneensä ratkaisua.

– Makasin sängyllä ja näin: ”Olen ten tehnyt ratkaisuni Trondheimin MM-kisojen suhteen?” Hetkonen, olenko tehnyt? Kuka sen päätti? En minä ainakaan! Ovi on vielä auki sen suhteen, osallistunko vai en. Sen voin vahvistaa, etten ole tehnyt päätöstä, avautui Johaug NRK:lle.

Johaug kertoi haluansa keskittyä nyt harjoitteluun. Hän tekee omien sanojensa mukaan ratkaisun myöhemmin, kun hän pääsee parempaan kuntoon.

– Kyseessä oli eräänlainen ensimmäinen testi. Sellaista se on aina. Kun laittaa kisanumeron rintaansa ja tunnustelee, miltä se tuntuu, miltä tuntuu olla erossa Kristinistä (tytär) jonkin aikaa. Asialla on eri puolia. Ehkä tässä oli pieni alku lopullista ratkaisua ajatellen, avasi Johaug.

LUE MYÖS