Venäjän kansallinen hiihtokausi alkaa myös olla maalissa. Samalla on noussut jälleen puheeksi maan hiihtäjien mahdollinen paluu kansainvälisiin kisoihin.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kommentoi asiaa Championatille. Hän ei ole erityisen toiveikas.

– Minkälaisilla ehdoilla palaisimme? Vain samoilla ehdoilla kuin muut maat. En usko meidän tulevan takaisin seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana. Paluu tulee olemaan pitkä ja hidas prosessi. Eivät he edes halua nähdä meitä missään. Trondheimin pormestari sanoi sen suoraan.

– Urheilijoita tämä loukkaa ehkä enemmän kuin minua. Mutta on ymmärrettävä, että ei heidän edessään pidä nöyryyttää itseään… Liitto ja eri alueiden organisoijat tekevät kaiken mahdollisen urheilijoille ja faneille. Ehkä jotkut johtajat häviävät rahaa, mutta suurin osa tienaa. Ajat ovat rankat. Jumala testaa meitä.

– Vuoden 2025 MM-kisat ja 2026 olympialaiset jäävät ilman muuta väliin meiltä. Thomas Bach (kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja) teki kaikkensa, jotta emme pääse mukaan. Olen varma, ettemme palaa ennen vuotta 2028 ja vain jos maailma muuttuu.

LUE MYÖS