Hiihtäjä Krista Pärmäkoski oli kauden viimeisessä kisassaan melko väsynyt. Hän jäi viisi minuuttia 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan SM-kisan voittaneelle Kerttu Niskaselle Rovaniemellä.

Pärmäkosken uran jatko on puhuttanut. Hän ei osannut vielä Rovaniemellä kertoa, mitä tulee tekemään ensi syksynä.

Nainen avasi ajatteluaan Ylelle. Hän myönsi rehellisesti, että mielessä kävi kovia ajatuksia kisan aikana, koska hän ei ole pitänyt kuntoaan yllä aivan yhtä kovalla innolla kauden loppupuolella.

– Päätän varmasti myöhemmin, vaikka tuossa matkan aikana mietin, että mitähän järkeä tässä on. Kilvanhiihto olisi kivempaa, jos kävisi lenkillä, mutta sitä en ole harrastanut tässä viime päivinä, Pärmäkoski sanoi Ylelle pilke silmäkulmassa.

Pärmäkosken alkukausi oli vaisu. Hän loisti kuitenkin kisatauon jälkeen ja voitti Lahdessa 20 kilometrin perinteisen maailmancupin kisan Lahdessa. Pärmäkoski teki Ylelle selväksi, että harjoittelu maistuu edelleen. Vahva loppukausi paransi tunnelmia jatkon suhteen.

– Jos kausi olisi mennyt superhuonosti, niin päätös olisi ollut helpompi tehdä. Tavallaan tiedän, että sitä potentiaalia on, kuten tietynlaista kipinää ja tykkään kilvanhiihdosta, paitsi jos on näin huonossa kunnossa, niin sitten se ei ole mukavaa, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Päättyneellä kaudella ei nähty arvokisoja. Ensi vuonna kilpaillaan MM-mitaleista Trondheimissa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS