Krista Pärmäkoski oli sunnuntaina pelkkä vastaantulija naisten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan SM-kisassa Rovaniemellä. Hän hävisi lopulta yli viisi minuuttia kisan voittaneelle Kerttu Niskaselle ja oli neljäs.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi teki omat huomionsa jo reilun kuuden kilometrin jälkeen.

– Pärmäkoski antoi viestin jälkeen haastattelussa ymmärtää, että kyllä hänelle on tänään pronssi jaossa – tai mistä on taistelemassa. Sen verran hyvä oli ilmeisesti, kun olivat perjantaina tehneet (Johanna) Matintalon kanssa aukaisua viikonloppua varten, niin Matintalon kulku oli ollut sen verran varmaa verrattuna Pärmäkosken menoon. Sitten Kerttu Niskanen menee kärjessä omassa kastisaan, linjasi ”Musti”.

Pärmäkoski löysäili hieman loppumatkasta ja auttoi esimerkiksi joukkuekaveriaan Katariina Lonkaa. Ylen selostaja Kimmo Porttila puhui naisen touhusta lähetyksessä.

– Krista Pärmäkoski sanoi syöneensä ei nyt koko makkaraa, mutta vähän makkaraa matkalla. Onko makkaransyöjän maailmanennätys, kun tuli kuitenkin niin hyvällä sijalla maaliin? Harvoin ihan kirkkaimmalla sijalla makkaraa vedellään, naureskeli suosikkiselostaja.

Asiantuntija Kalle Lassila teki nopeasti selväksi, että toiminta ei ole normaalia.

– On todettava, että se ei kuulu totiseen urheilupuoleen se makkara. Hiihtäjät eivät lähtökohtaisesti sitä syö. Ehkä siinä vaiheessa, kun peli alkaa olla pelattu ja nautiskellaan viimeisistä kilometreistä, selvitti entinen hiihtäjä.

LUE MYÖS