Kerttu Niskanen otti varmasti monen televisiosta kisaa katsoneen silmissä helpon voiton Rovaniemen SM-kisojen 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Todellisuudessa se ei aivan mitään lastenleikkiä ollut.

– Päätavoitteeni oli tietysti voitto ja sen pystyin ottamaan. Täytyy olla tyytyväinen, vaikka eihän se kevyeltä enää tuntunut, arvioi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskanen peittosi kakkoseksi tulleen Johanna Matintalon yli kahdella minuutilla. Jasmi Joensuu otti puolestaan pronssia ja hävisi lähes kolme minuuttia Niskaselle.

Kerttu Niskanen, joka on ollut myös tällä kaudella Suomen naisten hiihdon johtotähti, teki Ilta-Sanomien haastattelussa selväksi, että hän kohtasi sunnuntaina kovia haasteita.

Keli oli hillittömän hidas. Raju lumisade vaikeutti myös näkyvyyttä. Niskanen teki jopa pelottavalta kuulostavan paljastuksen olosuhteista.

– Näkyvyys oli heikko. Laseja piti koko ajan nostaa ja laittaa silmille. Alamäessä tuli lunta niin paljon, että ne piti olla päässä, ja ylämäkeen sai aina heittää pois, että näki, kumpaa latua pitää mennä. Toinen latu oli monessa kohtaa ummessa, Niskanen sanoi.

– Ei siellä ihan aivot narikassa saanut hiihtää, arvioi Niskanen Ilta-Sanomille.

Jasmi Joensuu voitti naisten Suomen Cupin kokonaiskilpailun.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS