Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer ilmoitti hiljattain jatkavansa hienoa urheilu-uraansa vuoteen 2026 saakka. Tuolloin järjestetään olympialaiset naisen kotimaassa Italiassa.

Wierer myönsi lehdistötilaisuudessa, että ratkaisu ei ollut helppo. Wierer otti esille, että sosiaalisessa mediassa levisi erilaisia huhuja hänestä.

– En yritä lukea kovin paljon sosiaalista mediaa, mutta joskus se on mahdotonta. Monet ovat sanoneet, että olen raskaana tai että en ole enää tarpeeksi hyvä tai että teen tätä vain rahan vuoksi. Jotkut väittävät, että teen tätä vain ollakseni televisiossa. Olen ennen kaikkea urheilija ja teen aina parhaani siinä, paalutti Wierer NRK:lle.

Wiererin tekeminen kiinnostaa myös Venäjällä. Maan urheilijat on suljettu kansainvälisistä kisoista. Championat-sivusto kertoo lehden toimittajan kysyneen italialaiselta venäläisurhelijoista.

– Kaipaatko kilpailijoitasi Venäjältä? Uskotko venäläisten palaavan kansainvälisiin kisoihin?

Venäläisiä urheilijoita koskevat kommentit herättävät paljon keskustelua. Wierer ei epäröinyt esittää omaa näkemystään.

– Tietenkin (kaipaan). Venäjä on tärkeä maa maailman ampumahiihdolle. Mielestäni ei ole mitään syytä sotkea politiikkaa tähän. Jätän sen muille. En saa päättää asiaa, mutta uskon, että näemme jälleen venäläiset maailmancupissa. En tiedä koska. Mutta on tapahtunut kaikkea mielenkiintoista viimeisen kahden vuoden aikana. Seuraan heitä sosiaalisessa mediassa ja tiedän, että he harjoittelevat varsin kilpailullisesti.

LUE MYÖS