Viivi Lehikoinen oli upeasti kuudes vuonna 2022 Münchenin EM-kisojen 400 metrin aitakisassa. Monet asiantuntijat latasivat isoja odotuksia seuraaviin EM-kisoihin.

Nyt ne ovat aivan ovella. Rooman EM-kisat järjestetään kesäkuun alussa.

Lehikoisen tilanne ei näytä ikävä kyllä kovin hyvältä. Kausi alkoi reilu viikko sitten Rabatin Timanttiliigan kisassa Lehikoisen tasoon nähden vaisulla ajalla 55,81.

Viikonloppuna tuli kuitenkin kunnolla lunta tupaan. Lehikoinen jäi Flanderin kisojen naisten aidatulla ratakierroksella heikkoon tulokseen 56,24.

Tuo tulos on täysin ala-arvoinen, kun katsotaan Lehikoisen viime kauden tasoa. Lehikoisen viime kesänä tekemä Suomen ennätys kirjataan 54,40.

Lehikoisen SE-aika riittäisi Euroopan tämän kauden tilaston kärkiajaksi. Esimerkiksi supertähti Femke Bol ei toki ole kilpaillut tällä kaudella 400 metrin aidoissa. Lehikoinen ei ole nyt edes kauden kotimaisen kärkitilaston ykkösenä. Hilla Uusimäki on painellut ajan 55,80.

Lehikoisen ongelmat eivät toki ole mitenkään selittämättömiä. Häntä haittasi tammikuussa pieni ylirasitustila. Nainen piti SM-kisojen jälkeen pienen tauon palautuakseen.

– Siitä lähdin sitten rakentamaan kuntoa takaisin. Tässä on ollut hyviä ja huonoja päiviä, mutta tilanne on nyt ihan jees, sanaili Lehikoinen hiljattain SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS