Eveliina Määttänen on aloittanut uuden kesäkauden hurjalla tavalla. Määttänen tykitti uuden ennätyksensä 1.59,74 naisten 800 metrin kisassa Puolan Chorzowissa.

Määttänen rikkoi viime vuonna MM-kisoissa tekemänsä ennätyksen 0,07 sekunnilla. Suomen ennätys 1.59,41 on Sara Lappalaisen nimissä.

Määttänen oli juoksun jälkeen tyytyväinen nainen. Hän lähti tekemään rohkeaa vetoa.

– Positiivinen fiilis. Läksin kisaan ajatuksella, että aloitan rohkeasti jäniksen perässä ja vedän omalla vedollani sitten loppuun saakka, koska olosuhteet olivat hyvät, Määttänen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Kaikki ei mennyt käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäinen kierros vei noin 48 sekuntia.

– Menohaluja olisi ollut kovempaakin vauhtiin, sillä toivoin jänikselle 400 metriin 57 sekuntia ja itselleni 57,5:n paikkeille. Vauhti myös hidastui turhaan toiselle kierrokselle lähdettäessä. Kiristettävää siis vielä on, Määttänen arvioi.

– Olen iloinen, sillä juoksu näytti rennolta. Pettynyt sikäli, että toiveissa oli 57 sekunnin aloituskierros, johon tiesin Even pystyvän. Nyt vauhti oli liian hidas 1.58-lukemia varten, kommentoi puolestaan valmentaja Jan Petrač SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS