Kaikki Suomen kovimmat hiihtotähdet on nimetty tulevan kauden A-maajoukkueeseen. Myös Jasmi Joensuu oli tällä viikolla julkaistulla listalla.

Hiihtoliiton taloudelliset haasteet ovat olleet tämän kevään kestopuheenaihe. Nuo tunnelmat välittyivät myös Joensuun kommenteista Hiihtoliiton tiedotteella.

– Hienoa, että joukkue on nyt kasassa vaikeista ajoista huolimatta. Edessä on arvokisavuosi, joten harjoituskausi on erittäin merkityksellinen ja maajoukkueleirityksellä tärkeä rooli urheilijoiden harjoittelussa.

– Omana painopisteenäni harjoituskaudella on erityisesti loppukirin sekä ryhmähiihtämisen kehittäminen. Odotankin leireiltä sitä, että päästään tekemään kovia ryhmäharjoituksia yhdessä. Se vie kaikkia meitä eteenpäin, sanoi Joensuu tiedotteella.

Hiihtoliitolta tuli heti maajoukkueen julkistamisen jälkeisenä päivänä lisää tylyä uutista. Liitto tiedotti, että Hiihtoliitto ry ja sen kaupallinen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy aloittavat muutosneuvottelut ja toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi. Tarkoitus on tasapainottaa taloutta 350 000 euroa tilikauden loppuun mennessä.

– Kuten olemme avoimesti kertoneet, meillä on iso muutostarve ja vaikeita päätöksiä on tehtävä. Toimenpiteet taloustilanteen tervehdyttämiseksi ovat nyt välttämättömiä ja tulevaisuuden rakentamien vaatii uudenlaista tekemistä. Taloustilanteen lisäksi meidän on arvioitava rakenteitamme sekä kehitettävä toimintakulttuuria avoimemmaksi. Muutosneuvottelut ovat osa käynnistämäämme laajaa muutosprosessia, jonka aikana meidän on uusiuduttava ja määriteltävä uudelleen, mitä Hiihtoliitto on tulevaisuudessa, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti tiedotteella.

Maastohiihdon A-maajoukkue

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo

Miehet
Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen

Päävalmentaja ja miesten vastuuvalmentaja: Teemu Pasanen
Miesten valmentaja (sprintti): Ville Oksanen
Naisten vastuuvalmentaja: Ville Maunuksela

LUE MYÖS