Hallitseva 3 000 metrin estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen on heittänyt mielenkiintoisen haasteen, johon esimerkiksi Kaisa Mäkäräinen on jo vastannut myönteisesti.

Olympiastadionilla ratkaistaan 10. syyskuuta, kuka on Suomen kovin Cooperin juoksija. Raitanen kertoi asiasta Instagramissa.

– Lähe säkin haastamaan itteäs! Stadionin tapahtumaan pääsee 140 ensimmäistä mukaan. Ilmottautuminen aukeaa 17.5. Tapahtuman tuotot ohjataan Raitasen rahastoon, josta tuetaan nuoria kestävyysjuoksijoita! viestitti Raitanen, joka avasi asiaa enemmän SUL:n tiedotteella:

– Se lähti vähän niin kuin vitsinä liikenteeseen, mutta on sitä pohdittu yleisurheilun sisälläkin, onko se 1500 metrin vai 5000 metrin juoksija vai 3000 metrin estejuoksija, Raitanen sanoo.

– En ole hirveän monta kertaa Cooperia juossut. Minulla oli jo nuorena vahva suunnistustausta ja taisin yläasteella juosta cooperissa 3790 metriä, mikä oli koulun ennätys. En muista, olinko seitsemännellä, kahdeksannella vai yhdeksännellä luokalla. Sen jälleen en ole tainnut tosissani Cooperia juosta, Raitanen myönsi.

Mukana on siis myös Kaisa Mäkäräinen. Hän vahvisti asian Instagram Storiesissa.

– Tule juokseen! Mieki oon mukana, kirjoitti ampumahiihtolegenda.

Helsingin Sanomat kertoo, että myös esimerkiksi maastohiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi ja saman lajin maailmanmestari Matti Heikkinen osallistuvat tapahtumaan juoksuradalla.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS