Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on aloittanut kesäkautensa. Nainen loikki kahdesti tuloksen 13,99 Ranskan Forbachissa.

­– Haettiin ehjiä hyppyjä. Se onnistui rennon juoksun kautta erinomaisen hyvin. Ensimmäinen hyppy oli millin yliastuttu ja olisi ollut vähän pidempi, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Mäkelän tulos on kauden kotimainen kärkitulos (yhdessä Senni Salmisen kanssa).

– Tavoiteltiin vain neljää hyppyä ja lopetettiin, kun alkoi tulos hiipua. Tämä oli meille kunnon varmistus ja tarkistus ennen Rooman EM-kisoja. Sieltä on pitkä hyppy tulossa, selvitti Sallinen.

Mäkelä on viimeksi saanut yhtä tuloksen tammikuussa 2023. Hän loikki silloin hallissa 14,02.

SE-naisen viime kesäkausi oli hänen aiempaan tasoonsa nähden heikko. Tulosten keskiarvo ja mediaani suorastaan romahtivat aiemmasta.

Mäkelä fiilisteli kisaa Instagramissa. Hän arveli olevansa nyt valmis EM-kisoihin.

– Ensimmäinen oli päivän pisin, mutta yliastuttu. 13.99m päivän tulos! Jättää sopivasti nälkää EM kisoja varten. Senni Salminen, onkohan toimittajat huolissaan, kun ei olla hypätty tänä kesänä vielä 14 metriä. Kolmiloikka tulee olemaan suomalaisittain upeasti edustettuna Rooman EM kisoissa! Sekä miehissä että naisissa täydet kolme edustajaa, hehkutti Mäkelä Instagramissa.

Odotukset eivät ole EM-kisoja ajatellen katossa. Mäkelä ja Salminen ovat Euroopan tilastossa jaetulla 19. sijalla (16. sijalla, kun otetaan venäläiset ja valkovenäläiset pois). Mäkelä on tosin onnistunut monesti upeasti juuri arvokisoissa. Viime kesän MM-kisoissa niin ei tosin käynyt.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS