Lotta Haralan viime kausi oli jo sensaatiomainen. Osa saattoi kuitenkin epäillä, että olivatko paljon urallaan vammoista kärsineen pika-aiturin ihmeet nyt nähty.

Mitä vielä. Toukokuun 11. päivänä 2024 jysähti: Harala kellotti 100 metrin aidat huimaan aikaan 12,64 lievästi liian kovassa myötätuulessa (+2,2 m/s).

Harala on ollut viime kuukausina enemmän otsikoissa Podimon Timeout-podcastin vuoksi. Hän on kertonut siinä melkoisia paljastuksia elämästään yhdessä toisen juontajan Maria Huntingtonin kanssa.

Tammikuussa alkanut podcast saattoi olla monelle viimeinen pisara: ehkä nyt voidaan unohtaa Haralan uroteot radalla. Yksi epäilijä on nostanut kätensä pystyyn.

Ylen kokenut toimittaja Pekka Holopainen on kirjoittanut aiheesta kolumnin. Hän myönsi ällistyneensä, kun Harala paineli mahtiajan Espoossa

– Kun isoimmat urheilijaan liittyvät otsikot syntyvät intiimiasioita käsittelevistä podcast-keskusteluista urheilu-uransa päättäneen ystävän kanssa, sieltä ei keski-ikäisen rajoittuneessa ajatusmaailmassani enää nousta kilvoittelemaan isoille areenoille vakavasti otettavista asioista, kirjoitti Holopainen.

Harala on tällä hetkellä paperilla Suomen kovakuntoisin naisaituri. Häneen voidaan kohdistaa isoja odotuksia myös EM-kisoissa, mikäli kaikki menee käsikirjoituksen mukaan.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS