Annimari Korte on lopettanut upean yleisurheilu-uransa. Hän paineli sunnuntaina Helsingissä 100 metrin aidat aikaan 13,26 ja ilmoitti lopettavansa uransa. Hän oli jo etukäteen vihjaillut asialla.

Entisen SE-naisen alkukausi on ollut vaikea. Sunnuntain jälkeen oli lopullisesti varmaa, että hänellä ei olisi ollut asiaa Rooman EM-kisoihin.

– En koe järkeväksi kisata, kun se ei tunnu enää niin kivalta. Elämässä on tällä hetkellä niin paljon muuta, mitä haluaisi tehdä enemmän. Koen, että se olisi oman ajan tuhlausta, että koettaisin kisata nyt kesän, kun voisin olla tekemässä kaikkea muuta mistä olen enemmän innoissani, Korte kommentoi SUL:n tiedotteella.

Kokeneen urheilijan ominaisuudet eivät ole kadonneet mihinkään. Syksyllä tehty takareiden leikkaus aiheutti kuitenkin ongelmia, joista ei voinut päästä yli.

– En halunnut lopettaa leikkaukseen. Halusin kuntoutua siitä ja päättää itse missä ja miten lopetan. Minulta leikattiin kolme vuotta sitten molemmat takareidet, mutta tämä oli silti minun urani isoin leikkaus, Korte muisteli syksyn leikkausta.

– Pääsin ominaisuuksiltani ennätyskuntoon, mutta tuo ankkuroitu jänne ei ole tarkoitettu juoksemaan aitojen yli. Se ei vaan taivu. Sitä ei pysty käyttämään täysillä aitojen päällä, joten minä vähän hyppään aitojen yli. Eli mitään huipputuloksia ei voinut aidoissa enää odottaa.

Kortteen nousu eurooppalaisen aitajuoksun huipulle on upea tarina. Entinen huippulahjakkuus teki pitkän tauon jälkeen paluun vuonna 2017 ja tykitti kaksi vuotta myöhemmin Suomen ennätyksen 100 metrin aidoissa.

LUE MYÖS