Hiihtolegenda Therese Johaug ei ole vielä vahvistanut paluutaan kisoihin. Monet uskovat, että on vain ajan kysymys, koska nainen ilmoittaa asiasta.

VG-lehti on nyt haastatellut Johaugia. Haastattelussa nousi esille esimerkiksi väitetty ”äitivaikutus”. Jotkut ovat vihjailleet, että äitiys on voinut vain parantaa Johaugin tasoa. Nainen itse naureskeli asialle, eikä pitänyt sitä todellisena asiana.

Johaug on harjoitellut viime aikoina 15–20 tuntia viikossa. Mikäli hän tekee paluun, on treeniä luvassa jopa 25 tuntia viikossa.

– Ero on se, että minulla oli aiemmin lähes aina 25–30 tuntia viikossa, mutta nyt on hallittava tarkkaan ja pysyttävä 20 tunnissa. Se on keskimäärin kolme tuntia päivässä. Jos tuon pystyy tekemään laadukkaasti, voin mennä lujaa noilla harjoitusmäärillä, selvitti Johaug.

Johaug kertoi, että hänen laktaattiarvonsa ovat vielä hieman huonommat kuin aiemmin, kun treenataan oikein lujaa.

Normaalisti vähän testituloksistaan puhuva Johaug teki kuitenkin rajun paljastuksen. Hänen maksimaalinen hapenottokykynsä on ollut testeissä hurja.

– Olen pystynyt samaan kuin aiemmin, kyllä. Olin hiljattain tehdyssä testissä paljon parempi kuin aiemmin, latasi Johaug.

Johaug on tullut tunnetuksi hurjasta maksimaalisesta hapenottokyvystään.

LUE MYÖS